İyi Yazar Olmanın 10 Altın Kuralı Falan...


şeklinde bir başlık gördüysen o yazıyı hiç okuma, hatta kaç.

Kurallarla yazar olamazsın. Hatta afili yazarların böyle iddianın şahikasında gezinen tavırları olmaz. Yazarlık seni bulur çünkü, bir çeşit aşka düşmek gibidir. Yazarlığa düşersin. Değil para almak yazdıklarını okutmak için üstüne para vermek sana zül gelmez.

Fakat bu tür başlıklı kitaplar ve yazılar her zaman talep gördüğü için ortalıkta kaynar dururlar. Peki bunların insana kattığı hiçbir şey yok mudur? Elbette vardır. Fakat mayasında yazarlık bulunmayan insan için ya da yalnızca rahat rahat parayı bulmak için yapılacak şeyler değildir. Belirli bir disiplin sağlar. Yeteneği olup da bu disipline haiz olmayan insanlar harcanır gider. Yazarlık sırf duyguyla yapılan bir şey değildir. O kadar romantik olma, reca ederim.

Geçenlerde sana kitap yazıları yazacağımı söylemiştim fakat bu aralar o kadar çok okuyorum ki yazmaya sıra gelmiyor. Niteliksiz adam'dan sonra Murakami, George Perec ve Thomas Mann ile yolculuğa devam etmekte olduğumu sana ihbar etmek istedim. Sevgiler.

3 yorum :

coskunsel dedi ki...

Yazarlık kursları da varmış , çok şaşırdım..Ne öğretiyorlar acaba??!

Esra Rebele dedi ki...

;) onların çok şekilli adları da oluyor. Yaratıcı yazarlık da diyorlar. Küçük küçük Dostoyevski'ler, Goethe'ler çıkıyor kapısından.

pilozof dedi ki...

Aslında ben tavsiyelerin yazma konusunda yararlı olduğunu düşünüyorum ama bu tür başlıklar dediğiniz gibi insana yararlı bir şey sunmaktan çok uzak oluyorlar genelde:(

 

Blogroll

sardunya, yasemin, zeytin, jacobinia, lonicera, hydrangea