Bizim için ufak, insanlık için...


Yakınlarımızda yine kanlı oyunlar oynanıyor. Çok takip edemedim. Bildiğim Tunus'ta üniversiteli işsiz gencin kendini yakması akabinde benzer olayların yakın ülkelerde yaşanması. Kaosun tıpkı hastalık gibi bir güzelliği var: Her düzen iflasına neden olabilecek eksiklikleri bünyesinde büyütür. Zaman kötüye verdiği dermanı, bu kez iyiyi bozmak için kullanır. Yeterince iyi olan güçlenecek, diğer tayfa çürüyecektir, doğal seleksiyon diyelim...

1957 yılında Cumhuriyet ilan edilen Tunus bugüne kadar iki tane cumhurbaşkanı seçmiş, ki bundan önceki şahıs 30 yıl ülkenin başındaymış. Söz konusu cumhuriyetin diktatöryadan farkı yok gibi. Yani yuvarlanan avuç kadar kar topunun, Mısır'a tatile gitmiş vatandaşlarımızı korkutabilmesi ne tuhaf, bildiğin kelebek etkisi. Kar topu deyince küçümsemek gibi duruyor ama insanın kainattaki mevcudiyeti düşünüldüğünde büyük bile.

Attığımız küçük adımlar ay üzerinde olmasak da, kendimizi yakmasak da aslında çok önemli. Sadece yeterince uzaktan bakamadığımız için göremiyoruz. Bir tebessüm kafi.

1 yorum :

Unknown dedi ki...

Helal olsun diyorum böyle cesaretli insanlara. Önder olmak kolay değil. Bazen ışığı yakmak için birinin düğmeye basması gerekiyor.
Bu çok cesaret gerektiren bir hareket.
Adnan Menderes bizdeki adımı atmış büyük kahraman. Oda canıyla ödedi yaptıklarının bedelini ama bu sayede bize bir ufuk gösterdi.

 

Blogroll

sardunya, yasemin, zeytin, jacobinia, lonicera, hydrangea