Evlensek mi Evlenmesek mi?


Sürekli aynı muhabbetlerin döndüğü ortamlarda karşılaştığım bir diğer sorun da neden hala evlenmediğim üzerine kurulmuş bir takım teorilerden, sırf benden yaşça büyük olduğu için hadsizce özel hayatıma dair çıkarımlarda bulunan ve bunu ifade etmeye yeltenen kişilerin pervasızlığıyla çerçevelenmiş bir eksende ilerliyor. Sıkılıp, durumu manipüle etmek isteyerek "herkes evlenmek zorunda mı canım?" dediğimde en çok tepkiyi aldığım aşikar. =) Kızım sen Allah'ın emrini bilen birisin, bak o da Allah'ın emri diye, sanki benim hiç aklıma gelmemiş birtakım ajitatif cümleler sarf edildiği de oluyor.

Allah hayırlısını gönderdi de hayır mı dedim arkadaşım! Zaten hayırlısı olsaydı hayır demezdim. Hep söylenegelen rivayete göre o kutlu an geldiğinde insanın dili bağlanır hemen evet diyesi geliverirmiş. Hal böyle olunca taliplerden beklentim içimin ısınması minvalinde ilerleyecek bir döneme kadar giderdi. Ama o ısınma olmuyor arkadaş ben ne yapayım! Gerçi hadi ısınma vaki oldu diyelim bu durumda ardından mantığın devreye gireceği evreye geçiş yapacağız. Evlilik kurumunun sağlamlığıyla alakalı tespitlerde ve hadislerde de denklik konusunun üstünde duruluyor. Denkliği test etme aşamasından da anladığımız gibi sağlıklı evlilik için maneviyat ile maddiyatın birbirine yakın yüzdelerle sağlanması gerekiyor. Hadi diyelim sağlandı yetiyor mu? Yetmezzzzz.

Aileler.

Aman efendim sanki aynı evde mi yaşayacaksın, ailesi öyleyse n'olmuş ayda yılda bir görürsün gibi bayramını, cenazesini, düğününü, kandilini, hastalığını, gebeliğini, çocuklarını, dıdılarını, dıdılarının dıdılarını ve bunların, bunlarla geçirilecek süreçleri hesaba katan çıkmaz. Bir de müstakbel damat adayının o aile içinde yetişmiş olması da bir donedir ve mantık hanemize bir kerteriz olarak kazınır.

Peki sadece gönlüm yattı, evet dedim diyerek sonrasında yıl geçmeden boşanan bin tane insan varken çevrede ne yapmak lazım? Önce mantığı devreye sok sonra nasılsa seversin diyerek aklımıza sızmaya çalışan çöpçatan namlı cengaverlerle nasıl baş edeceğiz?

İşte bu kardeşiniz hala aklında bir takım soruları barındırdığından sizlerden yardım bekliyor. Bana mutluluğunuzu buluş hikayelerinizi anlatın. Akıl verin. Burdan olmazsa mail atın. Şevklenmek istiyorum anlıyor musunuz?

21 yorum :

Adsız dedi ki...

Esracım akşam evden uzun uzun yazacağım sana işteyimmmm cumaaa işler bitmiyoooo :(((

Esra Rebele dedi ki...

Tamam canım, kolay gelsin. Acelem yok zaten. =)

yemyeşildeniz dedi ki...

canım mühim bir konu, evlilik gerçekten kolay bir şey değil. aile de önemli, mantık da, aynı seviyede olmak da, sevmek de. sen de doğru kişi geldiğinde tanıyacaksın inşallah cnm. Allah hayırlısını versin inşallah.

Esra Rebele dedi ki...

Hayırlısı tabii. Amin. Sağ ol Denizcim.

filan nisa dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Esra Rebele dedi ki...

=) O teyzelerin ortak noktası sözde sevap kazanma gayreti aslında, bir de söylediklerinin etkisinde kalıp yanlış adımlar atan gençlerin sorumluluğu var ki, uff çok fena. Neyse ki öyle sözle gaza gelip evet diyecek yapıda bir insan değilim, zaten ondan bu yaşta hala bekarım.=)

Etrafımda fazla mutlu evlilik yapan çiftler olmadığı, hep karanlık hikayeler dinlediğim için biraz da siyah bakmaya meylediyorum işte arada. =) Tabii ki yazgımız ne ise o olur, razıyız da.

Ne mutlu sana ki bütün kombinasyonlar bir araya gelmiş de gencecik yaşta mutluluğa ermişsin. Allah nazarlardan saklasın. Mutluluğun daim olsun. =)

modafobik dedi ki...

Hay Allah, kader yahuu biraz sabır iştee :)

Esra Rebele dedi ki...

Sabır kolay da mahalle baskısını kaldırmak kolay değil. =)

NEFİSE dedi ki...

Canım merhaba.. sayfama gelip beni eklemişsin..ben de sana ziyarete geldim..yazın beni güldürdü .. vallahi çok güzel özetlemişsin...su akar yolunu bulur.. prensini bulman dileğimle... sevgiler. gene beklerim.

Esra Rebele dedi ki...

Sağol Nefisecim. Ben de halime gülüyorum bolca. Başka türlü nefes almak mümkün olmuyor. Selamlar ederim. =)

iki dirhem bi çekirdek dedi ki...

aklında bir sürü kriter belirleyeceksin önce ve sonra hepsini bir kenara atıp hayatının adamına koşacaksın. mantık falan boş... benim öyle oldu en azından aklımdakinin tam tersi bir insanla evlendim hayatımdan yaşantımdan ödünler verdim sıkıntılarım alışamamazlıklarım pişmanlıklarım oldu. oldu evet ama mutlu olmayı denedim ve sadece ortama uyarak mutlu olabildim. en azından yetiştiğin ortamı aramayacağın bir evlilik yap derim ben.

Esra Rebele dedi ki...

Bilmiyorum, mantığı ikinci plana atanların sonu genelde iyi bitmiyor. Ama her şey nasip meselesi tabii ki. Neyin ne olacağı belli olmaz. Benim yapım ödün vermeye yatkın ama belli sınırlarım var onun ötesine geçersem o zaman ben olmam ki. Herkesle geçinebilecek bir yapım var ama herkesle mutlu olamam. Teşekkür ederim desteğin için. =)

Adsız dedi ki...

ben evleneli 16 ay oldu cok mutluyum rabbime çok şükür.hiç bir şeyi planlama rabbim hayırlı güzel kader yazmıştır inş kardeşim sana yazıldıysa zaten nasıl olduğunu bile anlamazsın sen istemesenda ruhun onu sana çeker bence ,zaten bide bakarsınki aradığın herşeyi onda bulmuşsun :)o sınırlarda yıkılıyor zamanla çünkü karşılıklı yeni sınırlar çizmek gerekiyor çünkü sevgi aşk bunu gerektiriyor. :)rabbim hayırlısı nasip etsin inş
ben böyle düşünüyorum belkide:)

Esra Rebele dedi ki...

Teşekkür ederim. Sınırdan kastım saygı ve özsaygı gibi kavramları kapsıyor. Bence olmazsa olmaz saygıdır, belki de sevgiden de önce gelmelidir. Yoksa tabii ki makul düzeylere çekilebilecek çok kıstas bulunabilir. Amin hepimize inşallah. =)

Adsız dedi ki...

evlilik imanın yarısı demişler... Ayrıca farzdır. ayrıca eriksonun dediği gibi yakınlığa karşı uzaklık karmaşası içine girince evlilik fikri oluşur insanda...

---!Fashion Passion!--- dedi ki...

gerçekten güzel bi blogun var izleyicin oldum hemen
http://aycatugce-tuna.blogspot.com/
benim bloguma da beklerim:)))

Esra Rebele dedi ki...

Bestami Palta,

Amenna. =)

---

Ayça Tuğçe,

Teşekkür ederim canım. Gelirim hemen. =)

Tazekahve dedi ki...

Canımcım hassas konu bu ,çok dertliyim bugünlerde bu konu yüzünden , o yüzden sadece dikkatli ol diyorum ,sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Mimlendinnnn haberin olsunnnn

http://tesetturasktir.blogspot.com/2010/10/mimlenmisimmm-tesettur-asktir-top-5.html

Esra Rebele dedi ki...

Bilgecim,

Tamam canım. Allah yardımcın,yardımcımız olsun inşallah.

---

Tesettür Aşktırcım,

bakıyorum hemen. =)

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

ne yazık ki kararlarımıza, hayatımıza fazlaca merak duyulan ve karışılan bir sosyal çevrede yaşıyoruz. bazen çevre beskısı altında eziliyoruz hatta bana ne çevreden dediğimiz anlarda bile... evlenince de ne zaman çocuk yapacaksın diye sorarlar... bu böyle sürüp gider kardeşim...

 

Blogroll

sardunya, yasemin, zeytin, jacobinia, lonicera, hydrangea