Profiterol


Profiterol tarifini bilmeyen yoktur. Ben bir bardak su yerine yarımşar bardak su- süt karışımında, 125 gr gibi görünen göz kararımda tereyağını eritiyorum. Bu karışımı kaynattığım da oldu, yalnızca yağı eritecek kadar ısıtıp da denedim bir farkı yok gibiydi. Akabinde bir su bardağı unu gıdım gıdım ekleyerek karıştırıp hamur kendini toparlayıp şahsiyetli bir duruş alana dek karıştırıyorum. Usta aşçıların ilk sıcağı çıktıktan sonra dediği benimse takribi beş dakika beklettiğim hamura teker teker üç bilemedin dört yumurta kırıyorum. Üç yumurtadan sonra cıvıma olursa dördüncüyle şımartmaya lüzum görmediğimden böyle davranıyorum, dengesiz olduğumdan değil yani. Şu hamuru adındaki bu hamuru ben minik kek kağıtlarına koyuyorum. Sunumu ve yemesi daha hoşuma gidiyor. Şekil şu:


6 yorum :

Adsız dedi ki...

Of ya bu blog alemi benim beynimin yemek isteyen tarafını çalıştırıyor galiba sürekli :) :) diyabetik profiterol olsada yesemmm ama yok ki :(

Esra Rebele dedi ki...

Diyabetikler de bu tatlılardan yiyebiliyor bildiğim kadarıyla. Doktorunla bir görüş istersen. Önemli olan öğünündeki bazı şeyleri kombinlemek. =)Bir tane yiyebilirsin bence.

Butimar dedi ki...

Öyle güzel ve doğal anlatmışsın ki,sırf çocuklarım istediği için zorla profiterol yapan ben,yaparken bu doğal akışı hatırlamaya çalışacağım...

Esra Rebele dedi ki...

Teşekkür ederim Ruh ve Mana'cım. Benim de içimdeki çocuk istiyor bazen. Yoksa kim uğraşacak o kadar. =)

∂єкσяαρѕυωαѕуση dedi ki...

Eline sağlık canım, nefis görünüyor.. sunumunda güzel fikir:)

Esra Rebele dedi ki...

Teşekkür ederim. Aslında evde yağlı kağıt kalmadığında aklıma gelen bir yöntemdi. Yokluğun faydaları işte. =)

 

Blogroll

sardunya, yasemin, zeytin, jacobinia, lonicera, hydrangea